БСП Бургас: Шокирани сме от имената, които се спрягат за кандидат-кмет

Николай Тишев: От евроизборите зависи дали ще има предсрочни парламентарни

Шокирани сме от имената за кандидат-кмет на БСП за Бургас, които се въртят в публичното пространство. Това съобщиха на пресконференция предтавители на бургаската левица. В брифинга участваха народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и общинският съветник от БСП Чанко Мирчев.

Настоящите депутати Николай Тишев и Димитър Стоянов са спрягани като номинации за кандидат-кмет на Бургас, както и бившия президент на "Черноморец"  Ивайло Дражев.

Живко Господинов обясни по време на брифинга, че БСП-Бургас ще излъчи кандидат за кмет, който обаче ще бъде обявен на обществото на по-късен етап. „Не искаме да разводняваме двете кампании, а и сега сме се фокусирали към европейските избори”, допълни Господинов.

Николай Тишев пък прогнозира предсрочни парламенарни избори, които да са между европейските и местните. Депутатът уточни, че сега всички партии са насочили вниманието си към Европейския парламент и технологично време за парламентарен вот нямало.

„До голяма степен в зависимост от резултата от евроизборите, ще протекат и следващите събития във връзка с предсрочни избори за нов пармалент”, обясни Тишев.

Той отказа да съобщи кои са кандидатите за европейски депутати от Бургас. Уточни обаче, че членовете в партията са предложили общинския лидер Живко Господинов, както и някои от сегашните депутати.

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови