Иво Христов: Победа на БСП в евровота ще ни доближи до предсрочни парламентарни избори

Предстоящият евровот има два залога – национален и европейски. За мен по-важен е националният, тъй като евентуална победа на БСП ще ни доближи до предсрочни парламентарни избори. 

Това заяви на брифинг в Бургас четвъртият в евролистата на социалистите Иво Христов. Началникът на кабинета на президента Румен Радев е на посещение в областта, за да се срещне с членове и симпатизанти на пратията. На срещата с медиите присъстваха и бургаските депутати Петър Кънев и Николай Тишев.

„Промяната трябва да започне от тези европейски избори. За съжаление, дори и да спечелим, това не означава, че автоматично ще се задейства процедурата и ще се проведат предсрочни избори. Но ако от ГЕРБ са достатъчно умни, ще разберат. И ако възнамеряват да прибягнат до манипулации за спечелване на вота, трябва да са наясно, че ще отприщят народния гняв. Скандалите станаха твърде много, вече е трудно да се изброят”, подчерта Христов.

 По думите му, партиите следват настроенията на хората и всеки проблем в България дава отражение в Европейския съюз.

„Ниските доходи у нас карат българите да ходят на гурбет. Това оказва натиск върху пазара на труда в Европа и загуба на квалифицирани кадри тук”, отбеляза бившият журналист, който допълни, че се интересува най-вече от социални теми, международна политика и сигурност. Сред приоритетите на БСП, ако спечели евроизборите, е да работи за унифициране на минималната работна заплата в целия Европейски съюз.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови