Деница Златева: Хората ни питат кога ще има наказани за злоупотребите с европейски пари

Един от основните въпроси, които ни задават гражданите, е кога ще има наказани за злоупотребите с европейски пари.

Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на БСП Деница Златева, която днес откри предизборната шатра на социалистите на бул. „Алеко Богориди”. На събитието присъстваха още депутатите Петър Кънев, Николай Тишев, областният лидер Стойко Танков и общинският председател на БСП Бургас Живко Господинов.

 Деница Златева подчерта, че има огромен гняв и недоволство сред българските граждани заради липсата на адекватни мерки срещу корупцията по високите етажи.

„ От години се говори за корупция на всички нива и нашето виждане за ролята и мястото на КОНПИ в целия процес беше различно. Надявам се, че ще проверят всички сигнали и по отношение на ръководството на този орган. Ако е необходимо да се предприемат кадрови мерки , но не за да уредим следващия на тази позиция, а да имаме ефективно работеща комисия. Борбата с корупцията трябва да е национален приоритет.Трябва да предприемем мерки, да покажем, че институциите работят. ЕК може да спре фондовете за страната ни, българската икономика разчита основно на европейските средства. Има много добри примери за реализирани проекти, но за съжаление не са малко и случаите, в които просто сме инвестирали едни 5 млн. лева за спортна сграда, в която няма кой да тренира, а в същото време болницата се нуждае от спешен ремонт”, коментира кандидатът за евродепутат от БСП.

По думите й, социалистите имат подготвена силна листа и като част от голямо семейство на Партията на европейските социалисти, ще имат възможност гласът им да се чува и отстояват своите интереси.

След откриването на информационния офис, кандидатът за евродепутат положи цветя на паметника на Ана Маймункова- видна активистка на жените-социалистки. Деница Златева разговаря и с хората в Морската градина на Бургас. Тя посети също така и пролетното изложение в Експозиционен център „Флора“. Златева бе придружавана от народните представители Петър Кънев и Николай Тишев, общинския председател на БСП - Бургас Живко Господинов, областния лидер Стойко Танков и председателя на МО в БСП - Бургас Васил Иванов.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови