Живко Табаков обяви кандидатурата си за кмет и водач на листата за местните избори в Бургас

В продължение на 10 седмици общинският съветник ще повдигне пред бургазлии 10 теми, които са важни за всеки жител на града

Живко Табаков обяви официално кандидатурата си за кмет и водач на листата за местните избори в Бургас, които ще се проведат през октомври тази година. Общинският съветник и председател на „Движение България на гражданите” обяви новината на извънредна пресконференция в офиса на партията.

„За четири години проведох много битки. Нещото, което ме прави най-уверен да заявя кандидатурата си за кмет днес, е възможността да общувам ежедневно с бургазлии. Във всичките си начинания като общински съветник съм се допитвал до хората. 

Срещах много пъти тяхната емоция – гняв, гордост, оценката, че през годините Бургас се е развил, но това не им е достатъчно. Оттук до изборния ден ще слушаме и работим само за бургазлии. Това е и причината до мен на тази маса да бъдат д-р Светослав Тодоров и Светлана Белчева – хора със силна позиция, които ще вземат участие в нашата листа”, заяви Табаков.

Той изчете обръщение към бургаската общественост, в което се подчертава, че листата им за предстоящите местни избори ще даде възможност на демократично мислещи хора с изявена гражданска позиция, на експерти в различни области и представители на неправителствени организации, които искат по-добро управление за Бургас.

ОБРЪЩЕНИЕТО НА ЖИВКО ТАБАКОВ КЪМ БУРГАЗЛИИ!

В продължение на 10 седмици общинският съветник ще повдигне пред бургазлии 10 теми, които са важни за всеки жител на града. Мненията и предложенията ще могат да бъдат изразявани на официалната му страница във фейсбук, където да стане възможно и участието на много хора извън пределите на Бургас, във всичките му открити приемни, както и в централния офис на ДБГ на ул. „Фердинандова” 2 Б. С това Табаков дава начало на широк граждански дебат, чрез който заедно с бургазлии ще изгради общата визия за развитие на града.

„Днес ние поставяме началото на кампанията за местни избори, защото колкото по-рано нещо се започне, толкова по-качествено ще се свърши. През последните години Бургас многократно е обявяван за „Най-добър град за живеене”. 

Това обаче не кореспондира изцяло с положението,  в което се намираме. За нас важните и приоритетни неща, на които би трябвало да се наблегне, са оставени на заден план в последните години - доходи, инвестиции, мръсен въздух, децентрализация. За сметка на това се набляга на „видими резултати”. 

За нас Бургас е кауза и в конкурентна среда се раждат най-добрите решения за града. Ние ще назоваваме нещата с истинските им имена и няма да спрем да се опитваме да направим за хората реалните неща – тези, които ще повишат доходите им”, каза Стоян Грозев, областен координатор на ДБГ и организатор на серията от протести срещу мръсния въздух в Бургас.

Д-р Светослав Тодоров, който работи в отделението по „Неврохирургия” към УБАЛ-Бургас подкрепи кандидатурата на Живко Табаков за кмет и изрази готовността си за активно участие по теми, свързани с бургаското здравеопазване.

„Преди няколко години взех решението да избера Бургас като град, в който да се развивам в професионален план. С мои приятели искахме да постигаме добри резултати тук. Не мога да скрия обаче, че за тези 5 години в мен се понатрупа разочарование в дадени области, но в лицето на Живко Табаков виждам човек, с който мога да вървя полезен път напред”, допълни д-р Тодоров.

„Не съм човек, който се занимава с партийни дейности, напротив – винаги съм бягала от това. Реших да участвам в местната политика, защото нещата, които не харесвам, не се променят към по-добро. Имам впечатление, че големите партии вече нямат време за малките хора. Тук съм, защото се убедих, че Живко Табаков и Стоян Грозев работят. Имам фирма за домоуправители – хората казват, че Бургас е станал град на 600-те лева.  Моята надежда е, че в Бургас бизнесът ще заработи, така че да се доближим до Пловдив, Варна и Стара Загора”, каза Светлана Белчева.

На въпрос от страна на журналисти в какъв формат ще се явят на изборите, Табаков отговори, че това ще стане ясно през септември.

Живко Табаков е на 42 години от Бургас. Има магистърска степен по международен бизнес от университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Повече от 20 години работи в сферата на туризма. Управлявал и консултирал редица успешни компании. От октомври 2015 година е общински съветник от ДБГ, член е на Консултативния съвет по туризъм към Община Бургас и на Управителния съвет на ОУТР „Бургаски черноморски туристически район”.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови