Живко Табаков: Община Бургас да субсидира успешните ни спортове

Наредбата за субсидиране на спортните клубове в Бургас трябва да бъде преразгледана, категоричен е Табаков

Нужно е Община Бургас да заложи на няколко приоритетни за града спортове. Нека се изберат тези, които действително носят на града слава и успехи. Това мнение изрази кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков по време на поредното предаване, организирано от него, свързано с темите, които вълнуват бургазлии. Акцентът тази седмица бе Спорт.

„Много от активно занимаващите се със спорт в Бургас споделят мнението, че администрацията спонсорира всеки един клуб, независимо дали е професионален, частен или общински, като така средствата се разпиляват, а някои от отборите се водят като такива само на хартия”, коментира Табаков.

Той сподели, че като кандидат за кмет има своята визия за развитието на спорта в града и тя ще бъде заложена в програмата му. Общинският съветник е разговарял и с различни деятели от спортните среди, за да чуе тяхното мнение. Всички те са се обединили около един общ проблем - нужни са повече средства за спорта в града.

„Бях един от малкото общински съветници, които не подкрепиха Бюджет 2019, защото няма балансиране в разпределението на средствата, липсва визия. 1 510 000 лева са отделени - от тях за детско-юношеските школи сумата е 580 000 лева, за професионалните отбори 430 000, за спорният календар на общината - 406 000 лева. Незначителни са средствата и за спортните клубове за хората с увреждания - 8000 лева за година”, заяви още кандидатът за кмет.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови