Делото срещу кмета на Несебър се гледа незаконно от Специализирания съд

Адвокатът на задържания кмет Николай Димитров: Няма пречка да положи клетва

Кметът на Несебър Николай Димитров изправи властите у нас пред прецедент. След като беше преизбран още на първи тур, той трябва да положи клетва, докато е в ареста заради купуване на гласове. 

"Няма пречка Николай Димитров да бъде освободен и да положи клетва или пък да бъде заведен да положи клетва", каза за Bulgaria ON AIR адвокатът му Ина Лулчева. 

"Цялото дело срещу Димитров се състои в това, че случаят е една крайна проява на незаконосъобразно и свръхпроизнасяне на Специализирания съд. Тези дела не подлежат на разглеждане от този съд и това е посочено в решение на Конституционния съд от 2011 г.", посочи Лулчева. 

"Нямам съмнение, че задържането на кмета и на съветниците преди изборите е целяло компрометирането му и саботиране на изборите", каза още тя. 

"Това означава категорично, че този съд действа извън своята компетентност, нарушено е правото на всички обвиняеми делата им да се гледат от съд в съответствие със закона, с което се нарушава и европейската конвенция и създава сигурно убеждение, че се целят някакви съвършено други цели, различни от тези на производството, като например политически", коментира още Лулчева.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови