Тържествената сесия в Несебър ще започне с протест

Избраният кмет Николай Димитров ще бъде доведен с конвой от ареста в София

Протест ще се проведе преди началото на тържествената общинска сесия в Несебър, съобщи БНР Бургас. На нея избраният кмет Николай Димитров и двама общински съветници, ще бъдат доведени с конвой от ареста в София, за да положат клетва. Протестните действия се организират в тяхна подкрепа. Тримата бяха задържани дни преди първия тур на изборите с обвинения за купуване на гласове.

Протестът ще се проведе пред заседателната зала, в която новоизбраните кмет и общински съветници ще положат клетва. Организатори на протеста са инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Николай Димитров за кмет. Той и общинските съветници трябва да бъдат освободени от ареста, казаха Яни Николов и Петър Козаров.

„Той ще положи клетва на химна на България с белезници. Защо трябва да бъде воден редовно избран кмет под конвой? В случая са му нарушени правата на гражданин, на редовно избран кмет. Колкото по-рано го освободят, толкова по-добре“, обясни Николов.

„Смятам, че колкото по-рано го освободят, толкова по-малко недоволство събира държавната машина, която направи този репресивен акт. Не може един човек, който е избран с 8 000 гласа, да бъде обвиняван неправомерно“, посочи Козаров.

Като положи клетва и встъпи в длъжност, кметът Николай Димитров може да упълномощи свой заместник, защото след тържествената церемония, той ще бъде върнат отново в ареста.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови