БСП – Бургас: Трябва да знаем колко полезен обем има язовир Камчия

Само в рамките на три-четири седмици държавата ни влиза от криза в криза, коментираха народните представители

„Трябва да знаем колко полезен обем има яз. „Камчия“, който захранва Бургас, към настоящия момент, както и какъв е бил обемът през януари 2019, за да направим сравнение. Също така трябва да знаем и колко вода изтича по мрежата на ВиК и колко достига до потребителите“. Това заяви на пресконференция за медиите народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев. Той допълни, че въпросите ще бъдат отправени към новоизбрания министър на околната среда и водите Емил Димитров.

„Бях подготвил няколко въпроса, свързани с местни проблеми, към г-н Нено Димов, но той междувременно подаде оставка. Ще оставя няколко седмици на министър Емил Димитров да влезе в работата, защото, както сам той признава, не е много в час с темата за екологията.  Друг въпрос ще бъде на колко юридически лица в област Бургас е издаден лиценз да извършват дейности по третиране на отпадъци“, каза още Тишев.

Петър Кънев от своя страна коментира два акцента от работата на Комисията по икономическа политика и туризъм, на която той е председател, единият от които е Законът за публичните предприятия, а другият - Законът за туризма. 

„Около половин година се обсъжда на най-различни нива. Новото е, че мина на първо четене в пленарна зала.  Между първо и второ четене дадохме един голям срок за предложения. Има много голямо количество предложения. Интересното е, че Министерството оттегли най-дискутируемия си проект – проектът за въвеждане на т.нар. продуктово зониране, където на общинските власти ще бъде дадена възможността да определят кои зони какъв предмет  на дейност трябва да имат в един национален курорт. По тази тема имахме много тежки дискусии и в работни групи, и в Комисията, и на първо четене в пленарна зала, тъй като, според нас, това, което предлагаше министър Ангелкова, беше неработещ текст“, добави Петър Кънев.

Той заяви още, че никой не знае как ще мине вотът на недоверие, който днес социалистите внесоха в парламента. „Нещата зависят от отцепниците от „Атака“ и представителите на „Воля“, посочи народният представител.  „Не можем да спестим и това, че само в рамките на три-четири седмици държавата ни влиза от криза в криза. То не беше кризата с водата в Перник, то не беше боклукът, Закона за горивата и протестите на  дребните и малки търговци, протестите на автоинструкторите, проблемите  с ТОЛ системата, сега назрява историята с хазарта“, каза още той.

Председателят на Областния съвет на БСП – Бургас Стойко Танков коментира, че  в момента в БСП тече редовна вътрешна отчетно-изборна кампания. Той обясни, че до края на месец януари трябва да бъдат проведени събранията на основните партийни организации, след което предстоят общинските конференции, където по-задълбочено ще бъдат анализирани резултатите от местните избори.  

„На 26 април ще се проведе, за първи път,  директен избор на председател на НС на БСП. В момента се издигат кандидатурите за председател. Сред имената, които са с най-много предложения,  са Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Драгомир Стойнев, има номинации и за Красимир Янков“, добави Танков.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови