Ето какви мерки предложи Живко Табаков в подкрепа на бизнеса след извънредното положение

Седем допълнителни мерки за справяне с последиците от COVID-19 предлага общински съветник от ДБГ и председател на Постоянната комисия по туризъм Живко Табаков.

Първата от тях е да бъдат отделени средства в размер на 50 хил. лева от бюджета на Община Бургас за външна, медийна и онлайн реклама. Така ще се даде възможност за ефективното рекламиране на Бургас като сигурна туристическа дестинация.

Важно предложение е намаляване на действието на "Зелената зона" в частта около Морската градина за месеците юли и август, като отпадне пълното й функциониране през уикендите. Става въпрос за ул. 24-ти пехотен черномтоорски полк" и паркинг "Северен плаж".

Табаков предлага още намаляване на цените за ползване на спортни съоръжения, зали, сцени и театри за провеждането на платени спортни и културни мероприятия със 70 % до приключване на действието на извънредна обстановка у нас.

Намаляване на такса битови отпадъци на заведенията за хранене и развлечения с 50 % до настъпването на промяна в заповедта на министъра на здравеопазването на РБ България, с която да им бъде позволено да работят на пълен капацитет, е друго негово предложение.

Другите мерки са: Заплащането на такса "тротоарно право" за заведенията на хранене и развлечения да се изчислява на база квадратура брой разположени маси за месеците май, юни, юли, август и септември, а не както досега на квадратен метър за цяла заета площ;  Намаляване на наемите за РИЕ на 50 % за периода след изтичане на извънредна обстановка до 31 октомври 2020 г.;   Подновяване на изтичащите разрешителни за РИЕ – без авансови вноски, да бъде преустановено действието на чл. 33, ал. 2, т. 1 от Наредбата за период от една година след извънредната обстановка.

През последните седмици Табаков и общинските съветници от ДБГ са провели редица срещи с местния бизнес. 

От тях става ясно, че браншът е който е частично удовлетворен от гласуваните през месец март облекчения. 

"Целта на техните искания е да се създадат предпоставки за развитие на нашия регион чрез подобрение на бизнес климата и в пряка връзка с подобряването на местното самоуправление в условията на епидемична обстановка", заяви Табаков.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови