Червени активисти от Бургаско на национален протест в София

Активисти от БСП в Бургаска област пристигнаха рано сутринта в София, за да участват в националния протест срещу правителството.

В митинга се включиха общинските председатели на БСП в Бургас Живко Господинов и в Созопол Йордан Петков, младежкият председател на партията в Бургас Васил Иванов, общинският съветник Христо Панайотов и други активисти. Те бяха посрещнати пред парламента от депутата Николай Тишев.

Днес се обсъжда вота на недоверие към правилеството, внесен от БСП. Това става на фона на мащабните антиправителствени протести в София и в редица градове на страната, като именно от деня на дебата протестиращите обявяват национална стачка.

Недоволните се събраха още в 7:00 часа пред сградата на Народното събрание, а целта е тотално блокиране на дейността. Организаторите са категорични, че гражданското неподчинение е законна форма на протест.

Протестиращите целят тотално блокиране на парламента, на съдебните палати в цялата страна, магистрали, пътища, кръстовища, гари, летища, мостове и всяка публична сграда и или дейност.

Текст: meduzata.com

Снимка: БСП

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови