Оставки на министри: Тримата плюс Ангелкова

Пет смени в кабинета "Борисов 3". Това обявиха управляващите след Коалиционния съвет. 

"Първо приемаме оставките на тримата министри Маринов, Горанов, Караниколов, плюс оставката на министъра на туризма - Николина Ангелкова.

Още днес ще бъдат предложени техни заместници", заяви премиерът.

Вицепремиерите Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Красимир Каракачанов и Марияна Николова запазват постовете си.

За мястото на вътрешния министър Младен Маринов се предлага Христо Терзийски, който е в момента ръководи Главна дирекция "Полиция".

"На мястото на Емо Караниколов като министър на икономиката - неговия заместник. Като министър на финансите връщаме Кирил Ананиев. За Министерство на здравеопазването - професор Ангелов, шеф на "Александровска" болница. За министър на туризма - вицепремиерът Марияна Николова. Поема вицепремиер и министър на туризма", каза още Борисов.

Ще има и смени на заместник-министри.

"Младен Маринов го сменяме, защото съм убеден, че някои от действията на полицията не отговарят на моето разбиране за отношение към протестиращи", каза премиерът. 

Другата причина били действията около протеста в "Росенец".

"Караниколов се справя добре в много сфери, но започнах да чувам за неща, които се случват там във връзка с раздадените бонуси в министерството на икономиката, искам там контролът да е изключително строг", посочи премиерът.

По думите му контролът в ГЕРБ е занижен.

"След мандата отивам да си ръководя партията. Всички уважавани от нея хора са ангажирани или с министерства, или с кметства, или са депутати", коментира Борисов.

До кадровите промени се стигна след избухването на протестите. Миналата седмица Борисов поиска оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Рокадите в кабинета бяха обсъдени и вчера от премиера Бойко Борисов, вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови