Политическата криза: Борисов обмисля вариант да си тръгне, а да остане правителството

По материали на Дневник, който следи в реално време събитията около политическата криза и сблъсъка на институциите в страната

Докато в "София тех парк" тече националната конференция на ГЕРБ, на 100 метра от мероприятието се провежда протест. Недоволните от властта са ограничени от полицейски кордон.

 

Те скандират "Оставка" и "Мафията вън". 

12:54

"Продължаваме да обмисляме, ние сме за единството на нацията", заяви в заключение лидерът на ГЕРБ и изтъкна, че предстоят тежки месеци, но не казвал това, за да плаши. Добави, че националната конференция на ГЕРБ e направена в този час, "в обедната почивка", защото има много работа за вършене.

След думите му от уредбата прозвуча парчето на AC/DC "Thunderstruck".

12:52

"Нашата сила са хората. Един ден повече не трябва да седим в управление, ако хората не ни искат", заяви Бойко Борисов и призова функционерите на ГЕРБ по места да се приземят. "Ще проведем много разговори с вас, искам да мислите, да разговаряте с хората, защото много от вас са се отлепили от това, което мислят хората по места", смята Борисов.

Той призова актива на ГЕРБ да не се поддава на провокации и заяви, че "демократичните хора не плашат бебета и деца". Според него протестиращите са направили именно това с демонстрациите си пред дома на кмета на София Йорданка Фандъкова и пред къщата му в Банкя.

12:44

Борисов: Готов съм по всяко време да си тръгна

"Аз съм готов по всяко време да си тръгна, правил съм го, готов съм и заради мен по никакъв начин не искам да има напрежение", заяви премиерът, а хората от ГЕРБ скандират: "Не". Той посочи, че няма от какво да се срамува и добави, че ще продължи разговорите с коалиционните партньори.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови