От НСО: 2 уволнени, 4 наказани за случката с Христо Иванов в Росенец

Шестима служители на Националната служба за охрана (НСО) са санкционирани дисциплинарно, заради констатирани пропуски при изпълнение на служебните им задължения на 7 юли 2020 г. в района на парк „Росенец“, област Бургас, съобщиха току-що от НСО.

Припомняме, че преди месец съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, членът на националното ръководство на "Да, България" Ивайло Мирчев и общинският съветник от Бургас Димитър Найденов опитаха да дебаркират край сарая на Доган, но бяха посрещнати от агресивни гардове, които буквално ги изтикаха от камънистата плажна ивица.

Първоначално от НСО твърдяха, че това не били техни служители, но впоследствие се оказа, че гардовете охраняват резиденцията. 

Служебната проверка на действията на служителите бе разпоредена със заповед на Началника на НСО от 9 юли 2020 г. и бе извършена и приключена в разпоредения едномесечен срок, уточняват от НСО.

За допуснати дисциплинарни нарушения, включително и поведение, което уронва престижа на Службата, с дисциплинарно наказание „уволнение“ са наказани двама служители на НСО. Двама служители на ръководни длъжности са наказани с дисциплинарно наказание „предупреждение за понижаване в звание“. Двама служители на по-ниски длъжности са наказани с дисциплинарно наказание „мъмрене“ за нарушение на изискванията на чл. 28 от Закона за НСО, допълват в съобщението си от службата. 

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови