Проф. Минеков: Камъни да падат от небето – ние пак ще сме тук /снимки/

Дъжд като из ведро остави само полицаите на Триъгълника на властта

 

Велико народно въстание 5 бе на път да бъде осуетено от пороен дъжд. Обилния валеж между 20 и 21 часа принуди демонстрантите да се укрият при ятаци из околните заведения или да се разотидат, видя meduzata.com . Най-многобройните присъстващи в Триъгълника на властта към 21 ч бяха полицаите.

Но дори и когато валеше „като из ведро“ един самотно протестиращ обикаляше редиците им, сякаш за да придаде смисъл на присъствието им.

„Въоръжени” с чадъри и дъждобрани гражданите повече от три часа бяха на площада и показват недоволството си от властта. Вече 100 дни те настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и на цялото правителство, на главния прокурор Иван Гешев. 

Протестът започна в 17 часа и към него се присъединиха студенти, които, носейки огромен транспарант с надпис „Оставка”, се вляха в протеста с шествие от Ректората на Софийския университет. 

Да изразят протеста си към властимащите в София пристигнаха хора от много населени места в България, носейки плакати. На площада има хора от Русе, от Варна, от Ямбол, от Ловеч, Хасково, Перник, от Димитровград, Бургас, Червен бряг и др.. 

От трибуната на протеста изказвания направиха евродепутатите Рамона Стругариу, Иван Синчич и Пол Танг. 

"Дори дъжд да вали, гръмотевици, и камъни да падат от небето – ние пак ще сме тук", посочи проф. Велислав Минеков и заяви, че отговорност ще бъде потърсена на управляващите. 

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови