Ден 136: Вceнaрoдeн митинг прoтecт, сблъсъци с полицията /снимки, видео/

Официално бе сложен венец на „44-то умряло Народно събрание“ още в началото на Ден 136 от протестите срещу властта, наречен - Вceнaрoдeн митинг прoтecт.

Шествието бе водено от отец Дионисий малко преди 18 ч, днес 21 ноември, Ден на християнското семейство, видя meduzata.com.

Протестът този път бе пред старата сграда на Народното събрание, пред паметника на Цар Освободител.

Този път бунтовниците не бяха водени от т.нар. Отровно трио - Арман Бабикян, проф. Велислав Минеков и адвокат Николай Хаджигенов.

Час по-късно, малко след 19 ч се стигна до напрежение. Демонстранти се опитаха да пробият кордона от полицаи и да стигнат до сградата на парламента, за да може отец Дионисий от там да прочете молитва. Те бяха изблъскани от полицаите. Напрежението обаче беше овладяно, тъй като събраните униформени числено превъзхождаха цивилните.

Колоните с автомобили, след които и тежки джипове на жандармерията бяха построени в колони до късно вечерта.

Ето как протече Ден 136:

17, 45 часа, отец Дионисий:

Според „Репортери без граници“ страната ни е 111-то място, а според действителността, е на онова, което е след последното. 

136 дни си станахме едно семейство. Всички ние  туптим с едно сърце. Силата на един протест е или в числеността, или в неговото постоянство. 

Българите вече не живеят в България. Имаме правото на тази престъпна власт да кажем: Долу, веднага и оставка днес!

18, 00 часа, Ренета Инджова:

Този знак, пред стълбите на нашата умряла република е същият знак, който трима души пред стълбите на болницата дадоха знак на целия свят. Не съм чакала този момент, по-добре да ме нямаше. 

Днес ви поздравявам за смелостта, за разума, за достойнството. Ние ще победим, защото се борим срещу една власт, която има поддръжници, единствено в тази сграда. В нея няма опозиция, всички са в колапс. 

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови