Дикме: Скандалът в парк Росонец е заплаха за етническия мир

Бившият земеделски министър се завръща в политиката с ДЕН, търси коалиция с десните

Време е обществото да се събуди и да дойде денят на изборите, в който да се даде ново начало за тази държава. Това заяви пред bTV бившият министър на земеделието Мехмед Дикме, който се връща в политиката като лидер на "Движение за единство на народа" - ДЕН.

Дикме коментира датата на изборите 4 април, за него е важно да се създадат необходимите условия за хората, за да могат да гласуват. По думите му пандемията от коронавирус ще създаде трудности при провеждането на изборите, тъй като ще попречи и на предизборни срещи, и на самия вот. 

Той добави, че Орхан Исмаилов ще участва в партията му, много други политици са заявили желание, не е поканил обаче Касим Дал и Лютви Местан, но, по думите му, "те са добре дошли да участват".

По думите му, движението "не е еднодневка и не е създадено с цел изборите, а в него не се събират отцепници от ДПС". 

Категорично не се е срещал с лидера на Републиканци за България с лидер Цветан Цветанов, но ще търси срещи с десните формации в страната, тъй като смята, че мястото на турците в България е отдясно. Ние ще дадем път на младите, ще търсим млади хора и ще помогнем да получат представителство в парламента, каза още Дикме. Той коментира още, че не познава Ахмед Доган, отдавна е прекъснал връзка с него.

Мехмед Дикме коментира случая в парк Росенец - лятната резиденция на почетния председател на Ахмед Доган, където имаше сблъсъци с председателя на "Да, България Христо Иванов. 

Именно този сблъсък повлиял да се вземе решение за създаване на ДЕН. ДПС има съществена роля в рамките на прехода в България и никой не може да я оспори. Това обаче трябва да е партията, която трябва да си запази имиджа. 

За голямо съжаление в парк Росенец се е случило точно обратното, там са закарани хора да протестират - общински съветници и хора от страната, коментира случая Дикме. Той попита защо българските служби са проспали този момент.

Това е най-голямата провокация за етнически конфликт в България, защо нашите служби избраха тези автобуси от Кърджали и Благоевград, които отиваха там и ако имаше там провокатори, следващия ден държавата щеше да падне, не може да се използва група от етнос, за да си защитиш имота. Етническият мир беше подложен на изпитание, категоричен е Мехмед Дикме.

Припомняме, че на 11 юли 2020 година симпатизанти на ДПС плажуваха масирано на "Росенец". Това се случи след като бившия правосъден министър Христо Иванов и негови привърженици, които се опитаха да плажуват там и да поставят българското знаме, бяха грубо избутани от охранители на НСО, а българският трикольол бе съборен на земята от охранителите.

На 28 юли стана ясно, че пътят към плажа на "Росенец" се връща на община Бургас.

На 4 август официално плажът в Росенец вече беше със свободен достъп.

На 20 август Община Бургас издаде 5 констативни акта за незаконни обекти, разположени край имота в парк "Росенец", обитаван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

На 1 ноември имаше пореден протест в парк "Росенец", този път с фотоизложба.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови