Руската общност в Бургас на протест срещу ареста на Навални

Руската общност в Бургас днес излезе на протест срещу задържането на опозицонера Алексей Навални. 

Над 50 души развяха плакати с надпис: "Путин вор", "Россия отправлена старичком" и "Свободу Навалньному" пред Съдебната палата в морския град.

Протести в Русия и по цял свят

Десетки хиляди хора се събраха в центъра на Москва в знак на подкрепа за Алексей Навални, а полицията започна мащабна акция срещу тях. Масовите арести продължават, задържани са няколко приближени на Навални, включително говорителката му Кира Ярмиш, както и съпругата му Юлия.

Поради часовата разлика демонстрациите започнаха в източната част на страната. 

Кадри от Владивосток показват как силите за сигурност преследват група демонстранти по улиците. В Хабаровск много хора се събраха при температури далеч под нулата. Те скандираха "Срам!", "Бандити!" и "Путин е крадец!".

Привържениците на Навални призоваха за протести в над 90 града в Русия тази събота. Тяхното настояване е за освобождаването на най-видния опонент на президента Владимир Путин. В момента демонстрациите в страната са забранени заради пандемията от коронавируса, участниците са заплашени от строги наказания.

Наред с акциите в Русия, демонстрации са планирани из цяла Европа, САЩ и Канада. В Берлин в протеста в защита на Навални взеха участие над 1000 души. Шествието премина от сградата на канцлерството до посолството на Русия в германската столица.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови