Ето как ГЕРБ стартира предизборната кампания в Бургас /снимки, видео/

Кандидатите за народни представители от коалиция "ГЕРБ - СДС" дадоха старт на предизборната си кампания във Втори многомандатен избирателен район - Бургас. Срещата бе в Морското казино. 

"В нашата листа има младежи, експерти, има паритет между мъже и жени. Радвам се, че Любен Дилов - син прие предизвикателството да бъде наш водач. Той е един сериозен лобист, който ще работи за Бургас", каза областният лидер на ГЕРБ и четвърти в листата на коалицията в Бургас Димитър Бойчев.

Четирилентови пътища, рестарт на програмата за саниране, изграждане на детска болница, развитие на висшето образование. Това са само част от акцентите в регионалната програмата на коалиция ГЕРБ-СДС за Бургаска област, които бяха представени от кандидат-депутатите.

Водачът Любен Дилов-син, почетен председател на „Движение Гергьовден“, бивш депутат от 2 МИР с мандата на ОДС в периода 2005-2009 година, определи листата на ГЕРБ за впечатляваща, с множество експерти и силни личности и подчерта, че за него ще е чест да бъде водач.

Според него в Бургас началното и средно образование е на високо ниво, но за съжаление висшето изостава. Дилов вижда възможността тук да се създадат факултети на водещите университети. „Около 1300 бургазлии в момента учат в УНСС. Защо трябва да бият път до там и обратно, като спокойно могат да учат тук и да работят“, заяви Любен Дилов-син.

Той подчерта, че важна цел е и развитието на силна икономическа зона в Бургас, както и туризма. 

„Видя се миналата година в условията на пандемията голяма разлика в условията между севера и юга. Южното Черноморие беше залято от туристи, а Северното просто изнемогваше, чакайки големите самолети и големите групи. Трябва да станем гъвкави, хитри, умни и да предлагаме нови продукти“, споледи Дилов.

"Имаме конкретни и реалистични цели. Сред нашите приоритети е образованието. Обещаваме в края на нашия мандат през 2025 година средната работна заплата на учителите да бъде 2 500 лева, а средната работна заплата за преподавателите в университетите - 2 800 лева. 5% от Брутният вътрешен продукт е насочен към образованието. А през 2025 година БВП ще стане 100 млрд. евро", заяви втората в листата Ивелина Василева. 

Тя подчерта и други приоритети, заложени в предизборната програма на коалицията - за четири години средната работна заплата да стане 2 000 лева, а минималната работна заплата в страната да бъде 1000 лева.

Кандидат-депутатите от ГРБ показаха нагледно свършената по време на мандата работа на информационни табла с конкретни числа и снимки.

"За да се случат тези красиви картинки, в които има заряд и енергия, трябва да има отбор. Те ще се борят със зъби и нокти. Стоя зад техните думи и ще направя всичко възможно да ги подкрепям", каза кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови