Помориец стана министър на отбраната в кабинета Радев

Георги Панайотов е завършил зъз златен медал немската гимназия в Бургас

Бивш ученик на Немската гимназия в Бургас стана министър на отбраната в служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев. Това е Георги Панайотов е от Поморие, роден е през 1968 г.

Той е завършил гимназията със златен медал, при това във времето, когато тя беше образец, а не като сега – част от дипломираните говорят немски по-зле от самоук сервитьор в Слънчев бряг по времето на соца. Панайотов е и магистър по политология от МГИМО - Москва.

Във визитката му, която бе представена официално заедно с биографиите на другите министри от кабинета, пише още, че той е дипломат от кариерата с 25-годишен професионален опит в областта на политиката за сигурност, на многостранна, двустранна и регионална дипломация, права на човека и развитие.

Бил е постоянен представител на България към ООН в Ню Йорк, заместник-ръководител на посолствата на България в САЩ и в Афганистан, дипломат в политическа служба в посолството в Албания, началник на отдел НАТО в дирекция “Политика за сигурност” на МВнР, посланик за специални поръчения по сигурността в Черно море, референт за регионално сътрудничество и за Албания в дирекция “Югоизточна Европа”.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови