БСП Бургас регистрира листата си, борят се за 4 депутати

Коалиция "БСП за България" регистрира тази сутрин листата си за 2 МИР-Бургас.

Водач на листата отново е Петър Кънев, второто място е за Юлия Йоргова - Форд, третото - за Тодор Байчев, четвъртото - Андреана Красимирова Премянова-Янкова.

Петото място е за Йордан Петков от Созопол, шестото е за Валентин Славов, седмото за Виолета Желева, деветото за Николай Тишев, десетото е за Станимир Баев. На осмо коалиционния партньор Антон Коджабашев от АБВ.

Коалицията е твърдо решена да подобри резултата си от последния парламентарен вот и да прати 4 депутати от региона в следващото Народно събрание, категоричен е Пътр Кънев.

"До четвърто място преповтаряме листата ни. Пети е едно момче от Созопол - Йордан Петков. Надявам се, да повторим успеха си от 44-то Нардно събрание. На предишните избори третият ни мандат бе прехвърлен в Пловдив чрез преразпределението", коментира Петър Кънев.

Социалистите смятат сега да могат да проведат по-активна кампания, а част от електората им на миналите избори не гласувал заради ковид пандемията. Изчисленията са, че в Бургаска област са загубени няколкохиляди гласа или поне един мандат, а другият бе прехвърлен при преразпределението по систематна Хеър-Ниймайер. 

„Предните избори бяха в пандемична обстановка. Очакванията ни за тези са да повишим гласовете си. В онази ситуация, когато всички бяхме затворени и уплашени, много от нашите избиратели просто не излязоха да гласуват и това определено даде резултат“, заяви Петър Кънев.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови