Комисията Росенец, вече с кворум, извика Доган и Рашков

Със 7 гласа "за" и двама "против" временната комисия "Росенец" гласува и извика на следващото си заседание почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

С един глас повече "за" беше одобрено и предложението на депутата от "Демократична България" Димитър Найденов за изслушване на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка с нередностите при охраняването на протеста на "Росенец" преди година, които едва не доведоха до сблъсъци.

Това трябва да стане на 14 септември от 14 часа, ако парламентът не е разпуснат дотогава.

Искането за изслушване на Доган дойде още на миналото заседание, но поради липса на кворум гласуването му беше отложено.

Изслушването е във връзка използването на базата в "Росенец" за четири месеца всяка година от 2016 до 2020 г., въпреки че сградата няма необходомите разрешения за ползване.

След последното заседание депутатът от ДПС Хамид Хамид заяви, че на това основание по-скоро би трябвало да се извика градинаря Мехмед, който живее и стопанисва базата целогодишно.

Имуществото на "Росенец" принадлежи на две фирми - едната с офшорен собственик, другата е с фиктивен бизнес, обяви председателят на комисията Калоян Янков.

На заседанието присъстваше и общинският съветник от Бургас Константин Бачийски, но поради бламиране на кворума от страна на ДПС, изслушването му остана за следващата среща на комисията.

За втори път бившият областен управител на Бургас отново не дойде за изслушване в комисията, въпреки че са му били изпратени и конкретни въпроси за подготовка. Калоян Янков ще поиска съдействие от администрацията на Народното събрание за осигуряване на присъствието му.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови