Сигнал: В секции в община Руен се говори на турски

В Районна избирателна комисия - Бургас е постъпил сигнал от Станислав Миленов Иванов – упълномощен представител на Инициативен комитет за издигане на Румен Георгиев Радев за независим кандидат за президент.

В същата се твърди, че около 08:30 ч. в представител на инициативния комитет многократно е помолил състава на СИК №  021800013 – с.Зайчар, община Руен, да говорят на български език, като последните не са се съобразили с това. 

На място пристигнал кметът на с.Зайчар, като впоследствие била повикана и полиция. Въпреки това от състава на СИК продължавали да разговарят на турски език.

От така подадения сигнал се установява, че подателят не е пряк свидетел на твърдените нарушения, а информацията му е предадена от трето лице.

Въпреки това бе извършена проверка от представители на РИК- Бургас от различни партии и коалиции в състав: Георги Михов, Димитър Вълчев и Христина Хаджиатанасова. След проверка в посочената секция, проверяващите не установи описаното в сигнала нарушение.

Независимо от горното са дадени стриктни указания на членовете на секционната избирателна комисия и на охраната на съответната секция да спазват стриктно разпоредбите на Изборния кодекс и указанията на Централната избирателна комисия.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови