Новият областен Стойко Танков: Първо сме бургазлии и след това партийци

Новият областен управител на Бургас Стойко Танков официално встъпи в длъжност днес. Ключът символично му бе предаден от досегашният – проф. Мария Нейкова в присъствието на екипа й и журналисти. 

"Благодаря Ви за добрата екипна работа. С известен резерв приех работата на областен управител. Показахте, че може да сте екип, който задава темпото и да реализираме целите, които сме набелязали", сподели проф. Нейкова.

Стойко Танков е назначен от министър-председателя Кирил Петков от квотата на "БСП за България".

Мария Нейкова му връчи папката с приоритетите, които е следвала по време на седеммесечния си мандат, както и ключа от кабинета.

"В тази сложна коалиция ще следвам политиката на правителството и ще разчитам на вашата компетентност. Благодаря за приоритетите, ще работя за надграждането им", заяви Стойко Танков.

"Кабинетът ми е отворен за всички Вас. Първо сме бургазлии, след това всеки има своите политически пристрастия. Може да разчитате на моята подкрепа за решаване на проблемите без значение дали са лични или служебни", коментира Стойко Танков.

„Веднага ще направя среща с регионалната структура на Пътно управление, за да видя докъде са стигнали нещата с мерките за пътната безопасност в Айтос“, допълни новият областен управтел на Бургас.

„Имаме намерение да направим среща с министрите на транспорта и на регионалното развитие. Както знаете има преплитане на отговорности в двете министерства по отношение управление на пътища и най-вече претоварването на транспортните средства, който проблем е много голям и сериозен“, посочи Танков.

Функциите на Областна администрация предполагат преди всичко контрол върху Общинския съвет в Бургас и кметовете, подчерта той. „Ще бъда позитивно настроен в съвместната ни работа с всички. Очаквам и такъв отговор от страна на градоначалниците“, допълни Стойко Танков.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови