Кирил Петков: Няма да има шоково поскъпване на тока

Правилата са за всички. С тези думи премиерът Кирил Петков коментира пред БиТиВи своята карантина.

Никола Минчев не е дал признаци, че се чувства зле на заседанието на КСНС. Своя отрицателен тест премиерът смята, че дължи на бустерната доза, която си е поставил.

Петков подчерта, че ДАНС е преценила, че Сотир Цацаров не отговаря на критериите за надеждност. Той поздрави службите за работата им. Няма да има хора, които да са недосегаеми, увери министър-председателят.

Петков изтъкна, че в случая с Цацаров не става въпрос за институционален натиск. Той очаква парламентът да смени закона за КПКОНПИ и се обяви за нулева толерантност към корупцията. Справедливостта трябва да се върне в България, законността трябва да се върне, смята премиерът.

Кирил Петков предположи, че заради външни фактори Иван Гешев не си подава оставката.

Време е да запретнем ръкави, това щял да каже на разговорите в Северна Македония. Никога не е разговарял с американското посолство за признаване на македонско малцинство в България. Няма такова малцинство, категоричен бе Кирил Петков.

КЕВР трябва да бъде истински регулатор, по думите на премиера. Подготвя се съответния законопроект, стана ясно от думите му. Няма да има шоково нарастване на тока, увери той.

Петков е доволен от новия антиковид план и от поставения акцент върху образованието. За съжаление идва сериозна вълна, призна още премиерът. Той отчете, че антиваксърското говорене води до по-висока смъртност. Зеленият сертификат вдига ваксинацията, подчерта Кирил Петков, но не изключи отпадането му.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови