Любен Дилов: Украинската организирана престъпност вече е в България

Украинската организирана престъпност вече е в България, съобщи днес пред журналисти бургаският депутат от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

Според него полицията и МВР се държат неадекватно на все повечето сигнали за появата на украинска престъпна организация „Братва“ в Бургаска област.

Неформалната среща с медиите бе проведена в Бургас. 

„България има опит с това – по времето, когато Бойко Борисов беше главен секретар на МВР, отново имаше големи драми около една фигура – Герман Винокуров. Беше направо гангстерска война по улиците. Тогава Борисов успя да се справи, но тогава и нашата полиция, и нашите мутри бяха доста по-подготвени. Сега те са се понаяли, станали са собственици, бели якички и ще видят голямо нанагорнище“, коментира Дилов.

„Нашите сведения, буквално от улицата, са, че те тормозят основно своите. С тях се занимават, рекетират ги, лъжат ги, че ще ги пазят и ще им намерят по-добри места за настаняване, но това много бързо ще се пренесе и към местните хора и гостите със старта на сезона. Случвало се е и преди – имаше такава вълна във Варна, в София, в Бургас по-малко… тогава често бъркаха украинците с чеченци“, обясни депутатът.

Международни анализатори и сайтовете, които следят миграционните процеси, смятат, че голямата война въобще не е тръгнала, допълни Дилов. За България се очертавал сценарий между 250 и 300 хиляди бежанци – около три пъти повече от това, което е към момента.

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови