Зафиров: Без ГЕРБ и ДПС ще търсим съюзници сред всички

Ръководството на БСП има подкрепата на над 90% от органите и Националния съвет и партийната маса. Но да се говори за противопоставяне вътре е нелепо.

Пряката намеса на Румен Радев се вижда и последният състав на служебния кабинет имаше намеса, но този път е прекалено демонстративна. Поставят се хора от вътрешната опозиция в левицата.

Това каза пред БНТ Атанас Зафиров, зам.-председател на Изпълнителното бюро на БСП.

Той е категоричен за позицията на партията, че "се разграничават от съпартийците, които участват в служебния кабинет и че всеки там е в негово лично качество и нямат отношение към неговата работа".

Относно изборите: БСП в рамките на 20 дни трябва да се подготви за изборите, повечето водачи запазват местата си, запазва се формата Коалиция за България, отпадат "Комунистическа партия" и "Нова зора", с широкото ляво обединение ще се подписва документ за съвместно явяване.

"Тежки избори", вижда Зафиров - заради порочни практики, машинното гласуване, което ще затрудни възрастните хора. Надеждата е за по-висока актиност на изборите.

"България е обречена на широки коалиционни управления, диалогът ще продължи, БСП показа, че е най-диалогичната партия и ще търсим съюзници навсякъде - без ГЕРБ и ДПС. Категорични сме", обясни той.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови