Правителство няма да има след вота, прогнозира политолог

Българите очакват властта да осигури поносими цени на газ, ток и горива и да се вземат мерки срещу обедняването. Това стана ясно от коментара на Димитър Ганев от "Тренд", според проучване по поръчка на "24 часа", проведено пряко по стандартизирано интервю лице в лице.

На трета позиция е проблемът с корупцията. Ако някой успее да покаже убедителни решения, ще получи бонус в кампанията, според него.

За хората няма значение дали политиците са леви или десни. Почти 2/3 от българите не формират своя избор, независимо дали се идентифицират с леви или десни политики, каза Ганев. Различните партийни електорати имат различни очаквания дали млади или опитни политици да ни управляват.

Политологът е песимист за съставяне на правителство след изборите. ПП категорично, по думите му, няма да влязат в управление с ГЕРБ.

Абсолютно мнозинство ще имат ГЕРБ, ДПС и Възраждане, но за Димитър Ганев такава коалиция е невъзможна. Няма да има правителство след тези избори, това ще натисне много силно надолу избирателната активност, изтъкна той. Има текущи проблеми обаче, които изискват решения, по думите му.

Единственият вариант е правителство с подкрепа от някакво мнозинство, но кое ще е то, за политолога не е ясно.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови