Три партии ще се явят като формация Левицата на изборите

На предстоящите парламентарни избори се очаква "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ), "Движение 21" и "Изправи се България" да се явят заедно като формация "Левицата". Това заяви лидерът на АВБ Румен Петков, цитиран от БТА.

По думите му разговорите по темата продължават и те още не са финализирани. За нас консолидацията на левицата е неизбежен процес. Той е задължителен, категоричен бе Петков. Форматиране на левицата е стремеж да покажем на левия избирател, че има избор. То не е противопоставяне, а е стремеж да направим политика, която да представим, добави лидерът на АБВ.

Според него в 48-то Народно събрание има драматична непредставителност на българските граждани.

Коментар за политическата обстановка в страната направи и бившият президент Георги Първанов. На финала на този парламент видяхме един изблик на любов между Бойко Борисов, Корнелия Нинова и ръководството на ДПС, поясни той. По думите му е прозвучала заявка тези партии да управляват заедно след изборите. Първанов посочи, че нови избори ще доведат не до разплитане на възела на българската политика, а до неговото по-тежко завръзване.

По отношение на референдума за президентска република той заяви, че това е нещо неосъществимо, тъй като във Великото народно събрание не може да се събере такова мнозинство, че да се изработи нова конституция.

От АБВ заявиха, че посегателството върху въглищните централи при липса на решение, което да гарантира базови мощности, ще съсипе Старозагорския регион и ще бъде тежък удар върху енергийната сигурност за страната. Според Румен Петков строителството на АЕЦ "Белене" е задължително.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови