ПП Бургас скъса с Бачийски

Общинското ръководство на местната структура на Продължаваме Промяната в гр. Бургас официално обявява, че прекратява сътрудничеството си с Константин Бачийски, лидер на ПП „Средна Европейска Класа“ (СЕК). 

Това включва и прекратяване на общи политически действия и инициативи с ПП „Средна Европейска Класа“, докато Бачийски е неин председател.

Решението идва след задълбочен анализ и обсъждане на действията на Председателя на СЕК преди, по време и след кампанията за местни избори.  Изготвен е доклад, представен пред структурата в Бургас и Изпълнителния съвет на ПП „Продължаваме Промяната“, който оценява политическите послания, активност и действия на К. Бачийски като противоречащи на убежденията на членовете ни и вредни за имиджа и дейността на структурата в Бургас, както и гражданите, които тя представлява.

Основните причини, довели до това решение, включват:

  • Некоординирани и несъгласувани действия и пълна липса на екипност; недобронамерени публикации в медии и социални мрежи от лица от близкия кръг на К. Бачийски; 
  • политическо говорене и послания в разрез с принципни позиции и политики на ПП „Продължаваме промяната“; 
  • объркваща подмяна на оригиналния бранд на СЕК, с цел позициониране на местно ниво като „оригинала на Продължаваме Промяната в Бургас“.

Въз основа на тези факти, Общински съвет „Промени Бургас“ заявява, че към момента е невъзможна форма на сътрудничество с Константин Бачийски и ПП СЕК. 

Това решение е взето в интерес на защита на интегритета и ценностите на бургаската структура на ПП „Продължаваме Промяната“ и се отнася до общата работа само на местно ниво, без да засяга националното коалиционното споразумение, за което се взимат решения от националните органи на партията.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови