Радев обяви избори 2 в 1

Президентът Румен Радев заяви по време на консултациите с парламентарно представените партии за назначаване на служебно правителство, че в следващите два дни партиите ще могат да продължат комуникациите с кандидата за служебен премиер Димитър Главчев.

Държавният глава няма да бави политическия процес, за да може каквито промени има в служебното правителство, да бъдат нанесени навреме.

Румен Радев настоя до понеделник да бъде уведомен, ако има промяна в служебния кабинет, а във вторник сутринта ще подпише указа за назначаване на служебно правителство, за да могат предсрочните парламентарни избори да се проведат на 9 юни заедно с европейските.

Радев даде заявка още веднъж, че във вторник ще подпише указа за служебния кабинет, както и указите за провеждането на предсрочните парламентарни избори заедно с европейските избори 2 в 1. "Отиваме на избори 2 в 1 на 9 юни, да не разкарваме хората два пъти до урните и да спестим средства, на които господин Главчев много държи. Правете честни избори и нищо друго не пипайте", призова Радев партиите.

Радев ще говори и с председателя на 49-то Народно събрание Росен Желязков, за да може служебното правителство да положи клетва в Партийния дом следващата седмица. Още тогава ще се осъществи и приемането-предаването на властта.

Румен Радев поздрави партиите, че са уважили консултациите за служебно правителство.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови