Доставят машините по избирателните секции в Бургас

Днес в Бургаския избирателен район започна транспортирането на машините за гласуване, които ще бъдат използвани по време на утрешния вот. 

Това видя репортер на meduzata.com пред ОУ Георги Бенковски в жк Зорница в Бургас. Там машините вече са разтоварени и приети от техниците в очакване на председателите на секционните комисии.

Машините пристигнаха в складовата база късно снощи и бяха под полицейска охрана през цялата нощ. 

„Всички машини ще бъдат разпределени във всички секционни избирателни комисии в региона, които са общо 731. Транспортирането на машините ще се осъществява чрез 19 лъча, като всеки един от тях ще бъде придружен от полицейска охрана. 

Това е мярка, взета за да се осигури безопасността и целостта на машините до момента на пристигането им в секционните комисии“, коментира комисар Марин Димитров, началник на „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Бургас пред „NOVA“. 

Той продължи:

„Машините за гласуване пристигнаха в складовата база в Бургас късно снощи и бяха подложени на стриктна полицейска охрана през цялата нощ. Полицейските сили продължават да охраняват машините и по време на тяхното транспортиране, за да се избегнат инциденти и да се гарантира, че изборният процес ще протече гладко.“

Всички мерки са взети, за да се гарантира, че гласоподавателите в Бургаска област ще имат възможността да упражнят правото си на вот утре. Секционните избирателни комисии в региона са подготвени да приемат машините и да започнат работа своевременно, за да се осигури гладкото протичане на изборния ден.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови