Изтриха Пеевски от сайта на ДПС

Вътрешнопартийните конфликти в Движението за права и свободи (ДПС) достигнаха нов връх, след като почетният председател Ахмед Доган нареди изтриването на всички споменавания на Делян Пеевски от официалния сайт на партията.

Това се случи на 11 юли 2024 г., когато около 9:30 часа сутринта сайтът на ДПС претърпя пълно преобразяване.

До преди ден, изявленията на Делян Пеевски заемаха почти всяко възможно пространство на началната страница на dps.bg. Архивираната версия на сайта от 3 юли в Wayback Machine потвърждава това, като водещите новини тогава включваха множество изказвания на Пеевски.

Сред тях бяха:

  • Среща на председателите на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров с посланика на Турция в България Н. Пр. Мехмет Уянък
  • Изявление на Пеевски: „Ще изпълня волята на хората, искат да има правителство! Не бива да подаряваме България на Путин и на всякакви „спасители““
  • Изразяване на съчувствие към пострадалите от бедствията в Турция
  • Изказване за новото начало на ДПС и критика към президента Румен Радев

Сега, първата страница на сайта на ДПС показва само последното обръщение на Ахмед Доган в "Актуално" и интервюто на Хасан Азис в bTV. Всички други рубрики, в които се споменава името на Делян Пеевски, са изчистени.

Вътрешнопартийни конфликти

На 28 юни Рамадан Аталай беше нарочен за изключване от парламентарната група, което беше явен сигнал за разцеплението на най-високо ниво в партията. Последната запазена позиция на Пеевски в сайта на ДПС е по повод Северна Македония, но по-старите му изказвания като председател на парламентарната група все още не са премахнати.

Ахмед Доган, в своето обръщение, обвини Пеевски в опит за нелегитимна подмяна на партията и използване на партийната власт за лични и групови интереси. „Никой не може да открадне или да присвои ДПС. Организацията ни не е еднолично търговско дружество и затова не е възможно да бъде собственост на никого,“ заяви Доган.

От своя страна, Делян Пеевски категорично отхвърли исканията за оставка и заяви, че няма да предаде хората, които са му гласували доверие. „Не съм предател! Държа на думата си!“ каза Пеевски в свое изявление.

Политически реакции

Политическите реакции след поисканите оставки в ДПС бяха разнообразни. Местни структури на движението в страната излязоха с позиции в подкрепа на Доган. Младежкото ДПС също подкрепи почетния лидер и заяви, че няма да се поддаде на опитите за раздор и зрелища в партията.

 

Коментари   

#1 Sonja 06-08-2024 12:54
Сайт [censored]url – це ЗМІ-портал,
який надає головні новини, актуальні репортажі
і аналітику

Feel free to visit my webpage ... ЮАОбзореватєль: [censored]url
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови