Доган имал договор за наем за имота в Бояна

Привърженици на почетния председател Ахмед Доган прекараха нощта пред дома му в столичния квартал „Бояна”. Самият той не беше в сградата през това време.

Дотук се стигна, след като бившият му съдружник Данаил Папазов обяви, че имотите в „Бояна“ и в Росенец са на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“, на които той е краен собственик и съответно почетният председател трябва да ги напусне.

Според привържениците на Доган в сградата са влезли непознати, а на тях самите достъпът е спрян. Те определиха това като самоуправство. Бяха категорични, че има законен път, по който да се решават подобни проблеми. Разполагат и с документ, който показва, че Доган има право да ползва сградата под наем. Представили са го на полицията.

Полицейското присъствие в района е засилено. Тимур Халилов беше категоричен, че ще останат, колкото е необходимо, за да защитят Доган от посегателства срещу личността му.

„Очакваме да има резултат, след като подадохме сигнал вчера. Няколко часа след това дойдоха екипи на органите на реда, но след като постояха час и половина вътре, ние не получихме информация какво се случва. Всички, които сме се събрали, сме тук, за да защитим личното имущество на д-р Доган. Не смятаме, че той е изгонен от дома си, в момента има самоуправство. 

По неофициална информация това са представители на охранителна фирма. Недоумяваме как може охранители да влязат и да изведат служители, които работят над 20 години в сградата. Ще останем тук до последно. Ние нямаме информация, че твърденията са на Данаил Папазов и кой стои зад всичко това. Въпросът е как може да се извърши такова посегателство срещу Ахмед Доган, който обитава този имот повече от над 20 години. 

Доган е нещо повече от почетен председател, той представлява цялата общност. Всички хора, които са тук, приемат ситуацията като посегателство върху общността. Не сме се чували с Ахмед Доган и не сме обсъждали с него случващото се", поясни той.       

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови