БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА се срещнаха с жители на жк Меден рудник

Представители  на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ за 2- ри МИР-Бургас се срещнаха с жители на бургаския комплекс "Меден рудник". 

Пред събралите се граждани, инж. Паруш Парушев, който заема единадесето място в листата на коалицията в морския град, представи най-важните приоритети от предизборната платформа на коалицията и отговори на актуални въпроси.

Той коментира и политическата обстановка в страната и обясни какви решения предлага програмата на коалицията за изход от кризата, в която България се намира в момента. В срещата участва инж. Живко Господинов, общински председател на Българската социалистическа партия в Бургас.

Освен поставените за обсъждане регионални проблеми, представителите на коалицията коментираха теми, свързани със законодателството и съдебната власт, общественият ред и сигурността, външната политика, проблемите в туризма.

Засегнати бяха и въпроси, които касаят възможностите за подобряване на икономиката и бяха обсъдени конкретните мерки, които е необходимо да бъдат предприети за нейното развитие. 

Сред тях бяха откроени подобряването на достъпа на малките и средни предприятия до финансиране чрез преференциално кредитиране от Българската банка за развитие, засилване ролята на банката в подкрепа на публичните политики на правителството, получаването на държавни гаранции за българските предприятия за достъп до нови пазари чрез частично или пълно покриване на риска чрез Българската агенция за експортно застраховане, привличането на наши и чужди инвеститори в сектори с висока добавена стойност чрез държавни инвестиционни гаранции, данъчни преференции и преки държавни инвестиции чрез публично-частно партньорство.

Не на последно място беше обърнато внимание на необходимостта от държавна подкрепа за бизнеса чрез по-тясно обвързване на външната ни политика с осигуряването на експортни пазари и чуждестранни инвестиции.

Кандидатите за народни представители на коалицията призоваха присъстващите към активност в изборния ден и за подкрепа с бюлетина номер 28.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови