Най-големите опозиционери в БСП заровиха томахавките

Най-големите опозиционери в БСП Евгений Мосинов и Йордан Георгиев стопиха ледовете в отношенията си, увери се репортер на burgasdream.com.

Двамата демонстрираха отлично настроение преди началото на днешната сесия и позираха прегърнати пред фотобоективите, показвайки, че вече са не просто партийни другари, но и добри приятели.

Затоплянето в отношенията им, което доскоро изглеждаше немислимо, започна още на конференцията на БСП, която се проведе на 11-и юли. След края на форума Йордан Георгиев поздрави Мосинов с кандидатурата му за кметския стол и бе категоричен, че адвокатът заслужава много повече от третото място в общинската листа на БСП. В онзи момент разговорът, който се проведе пред журналисти от три медии, изглеждаше повече като прах в очите и провокира въпроса, какво ли кроят тези двамата.

„Данчо, за разлика от Павел, с теб човек може да се разбере. Ти си по-разумен и мисля, че можем да работим заедно”, каза тогава Мосинов на Георгиев, явно напомняйки за предишния си конфликт в БСП с бившия областен управител Павел Маринов, с когото бяха смъртни врагове. Дали след този разговор е имало и друга среща, не става ясно, но още на следващото заседание на комисията за Черноморец, двамата демонстрираха изненадващо топли отношения.

Малко преди гласуването на точките от дневния ред, включващи удължаване мандата на комисията и разширяване на правомощията й, на Йордан Георгиев му се наложи да излезе. Тогава той се обърна към Мосинов, който до този момент атакуваше всяко негово предложение и го упрекваше, че търси само медийни изяви, заявявайки: „Каквото гласуваш ти, за същото гласувам и аз”. Изненадващият обрат не убегна на репортер на burgasdream.com, който веднага след срещата попита, на какво се дължи рязката промяна. „Може да пишете, че двамата с Данчо вече работим в обща опозиция за интересите на стадион „Черноморец”, лаконично отговори адвокатът.

Кулминацията бе на днешната сесия, когато след символичните прегръдки на двамата доскорошни врагове, Георгиев се превърна в пръв защитник на Евгений Мосинов. Той парира поредната атака от страна на острието на патриотите Ангел Божидаров, който се обърна към председателя на Обс Костантин Луков с думите: „Мосинов не спира да говори, изгонете го”. В отговор лидерът на БСП изтъкна, че сега му е времето, защото е кандидат за кмет. „Шансовете ви да станете кмет са колкото моите да бъда президент”, изстреля Божидаров. Тогава Йордан Георгиев се намеси и го контрира, че шансовете на Мосинов са много по-големи.

Автор: Стиляна Божидарова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови