Сергей Станишев: Бургас е парадната фасада на ГЕРБ (снимки)

Бургас е една от парадните фасади на управлението на ГЕРБ.

Много пари са излети тук, но отделен въпрос е каква част от тях са ефективно и полезно усвоени за гражданите. Това заяви евродепутатът и председател на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев в Бургас. Той посети града ни заедно с евродепутатите Илияна Йотова и Георги Пирински по случай откриването на офис „Солидарност”, предаде репортер на burgasdream.com.

В приветствените си думи Георги Пирински изрази надежда, че офисът ще се превърне в жива институция, която ще играе ролята на връзка между гражданите на Бургас и европейските институции. Илияна Йотова също обърна внимание на значението на двустранната връзка – както Брюксел-Бургас, така и Бургас-Брюксел.

“Уверена съм, че именно от гражданите на Бургас ще идват свежи идеи, които българските социалисти ще могат да реализират на европейско ниво. През последните пет години, в които имах свой офис в Бургас и бях член на комисията по рибарство и аквакултури в ЕП, с помощта на браншовите организации тук, написах рамковия Доклад за Черно море, който стана основа за цялостна политика на ЕС за този регион.” Йотова посочи, че всеки един от колегите й работи в различна комисия, така че диалогът ще може да бъде многостранен. В тази връзка шефът на делегацията припомни, че тя е заместник-председател на комисия по правосъдие и вътрешен ред (ЛИБЕ), Станишев е член на Комисия по промишленост, изследвания и енергетика (ИТРЕ) и само преди месец е преизбран за шеф на ПЕС, а Пирински работи в Комисията по заетост и социални въпроси.

Самият Сергей Станишев също насърчи граждани, общности и сдружения да бъдат проактивни. “Офисите, които откриваме в страната, извеждат най-острите проблеми на вниманието на гражданите. Като пример за това е темата с Младежката гаранция, която е голям успех за европейските социалисти. Той ни даде мотивация да продължим да се занимаваме с тази проблематика. Сега пред нас, европейските социалисти, стои задачата да изработим ефективен механизъм за борба с детската бедност.” – каза Сергей Станишев. Президентът на ПЕС допълни, че е недопустимо в най-богатия в света съюз да има деца, които буквално гладуват.

По време на откриването бе реализирана видео връзка с първия открит офис в Благоевград. Ръководителката на благоевградския офис изрази своята удовлетвореност от факта, че мрежата е вече налице и наистина работи. Тя посочи, че личния й опит от последния месец я е убедил, че хората наистина имат нужда от директна връзка и с българските представители в ЕП в лицето на социалистите, и със самите европейски институции.

На пресконференцията след официалната част Сергей Станишев набеляза три основни точки за предизборната кампания. Първо, доколко община Бургас има собствена реална икономика особено в публичните сфери. Второ, доколко ефективно се използват средствата, които и държавата, и ЕС предоставят. Трето, каква е алтернативата, която предлага БСП за община Бургас.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови