Созопол отстъпи на Любляна

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

На официална церемония в присъствието на министри на туризма от над 100 страни,

представители на световни туристически фирми и туроператори, бяха раздадени наградите на Съвета за Световен туризъм и Пътуване.

Събитието, което се проведе в  Мадрид,Испания  излъчи най-добрите в пет категории, като за първи път в 12-годишната история на световната организация за туризъм бе допусната българска дестинация и бе номинирана сред първите три в своята категория. Созопол се бори за първото място в категория „Дестинация на 2015 година“ заедно с екзотичен Тайван и столицата на Словения Любляна, известна още и като белия дроб на Европа заради богатата си растителност, поддържани паркове и множество места за отдих и спорт .

Преди да бъде оповестен победителя в категорията на големия монитор в залата бе представена презентация на тримата претенденти. Водещата на церемонията обяви,че показаното е само част от презентационни видеа, които ще бъдат разпространени сред членовете на Световния Съвет по туризъм и Пътуване, за да бъдат показвани, а дестинациите да продължат да бъдат популяризирани през цялата година.

Победител в категорията стана Любляна, а останалите претенденти в категорията получиха поздравления и пожелания да продължават да бъдат сред най- добрите световни дестинации.

Церемонията, която продължи повече от час започна с приветствие от официални лица от Съвета за Световен туризъм и министри по туризъм, сред които от Мароко, Япония и Германия. Повечето страни нямаха представители в класациите по категории, но техните министри присъстваха на най- голямото и най- престижно в цял свят туристическо събитие.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови