Европа посегна на испанските бикове

Отива си една култура и печеливша туристическа атракция

 

Европейският Парламент прекратява субсидиите от 100 милиона евро за развъждането на бикове за корида - съобщава природозащитната организация ПЕТА. Десетки хиляди хора в цяла Европа са се свързали с техните евродепутати през последните няколко седмици, за да ги помолят да гласуват за изменението, което беше внесено от холандския евродепутат Bas Eickhout.

"Това е голям напредък и то само за една година - нека си припомним, че миналата година същото искане беше отхвърлено. Гласуваното изменение за прекратяване на субсидиите показва големия ни и бърз напредък в нашата кампания срещу жестокия "спорт" - споделят екоактивистите от ПЕТА.

Все по-малко испанци показват интерес към тази традиция, а правителствените подаяния са единственото нещо, което я поддържат жива. За съжаление все още в цял свят Испания се рекламира от туристическите фирми и като страната, в която можеш да се насладиш на истинска жива корида.

Какво следва оттук нататък? Преди изменението се превърне в закон, и реално субсидиите да спрат, той трябва да бъде одобрен от финансовите министри на ЕС. И все пак днешната новина  днешните новини е огромна крачка напред в кампанията да се сложи край на варварското бикоборство.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови