Снимка на бургаските солници спечели наградата на Световната фотографска организация

Снимката "Солта на морето" на Явор Мичев е отличена като най-добрия български фотос в конкурса на Световната фотографска организация.

"Този кадър заснех без някаква предварителна нагласа, или стратегия. При една от разходките ми на бургаските солници, ми попадна в полезрението, докато снимах с дрон, тази гледка на водоема, достъпен за такива бани с морска луга и снимах тогава серийка от три, или четири кадъра. Впоследствие, мина време, разбира се, като ги оглеждах кадрите ми харесаха, като концепция и композиция. Миналата година беше кандидатстването за този конкурс, пуснах серия от четири кадъра и наградената снимка е точно тази от бургаските солници".

Снимката ще бъде включена в специална изложба в Лондон тази пролет.

Явор Мичев се занимава с аерофотография от 11 години. През 2007 година за пръв път лети с мотоделтапланер. Връзката между полета и страстта към фотографията му разкрива нови възможности за авторски проекти. Оттогава той концентрира цялата си творческа енергия и техническите си познания именно в тази насока.

Фотографът предпочита да ползва за височинните си снимки парапланер и мотоделтапланер. Разчита на опита на добри пилоти. В работата си изключително много му помагат познанията му в областта на цифровата техника.

За него аерофотографията е сбъдната мечта, но като фотограф е снимал и отделни сгради, терени, обществени събития, труднодостъпни места, по повод на различни практически задачи.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови