Елизабет II си дава короната, Уйлям се дърпа

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Британската кралица Елизабет II смята да предаде трона на внука си принц Уилям. Кралицата възнамерявала да направи това по време на коледното си обръщение към нацията.

Решението е подкрепено от високопоставени кралски съветници, както и от премиера на Великобритания Дейвид Камерън. По-рано слуховете твърдяха, че "кралица Елизабет се е уморила до смърт да бъде глава на държавата". 88-годишната Елизабет II е решена на тази стъпка заради покушението, което стана ясно, че било подготвяно срещу нея, твърди сп. Woman's Day Magazine. Принц Уилям и съпругата му Кейт  са примерно семейство, възпитават едно дете, очакват второ, популярни са в обществото и са много харесвани, потвърдиха британски източници. Според публикациите, всички детайли вече били изчислени и дори принц Чарлз, който в момента е пръв на опашката за короната, не бил против да ги отстъпи на по-големия си син.  Единственият проблем бил, че Уилям съвсем не изгарял от желание да се качи на престола. Младежът не бил сигурен, че иска да бъде крал толкова отрано, а и съпругата му не се натиска в момента да става кралица. "Кейт е убедена, че медиите няма да оставят децата им да дишат свободно, и е готова с лека ръка да жертва амбициите в името на семейното щастие", коментират приятели на принца. 

Елизабет II е най-възрастният британски монарх в историята. В момента тя е на второ място по продължителност на управление след кралица Виктория. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови