Турция обяви 82-часов национален локдаун

Хората ще излизат само за храна, ще има полицейски час

Турция обяви национален полицейски час като мярка за спиране разпространението на COVID-19, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БГНЕС.

Четиридневният полицейски час започва от днес, 22 април, от 19:00 часа и ще продължи до 05:00 часа на 26 април.

По време на полицейския час гражданите ще имат право да излизат навън в интервала между 10:00 и 17:00 часа за пазаруване на храна, посещение в аптека или при лекар и за разхождане на домашни любимци.

Затварянето обхваща Деня на независимостта, Деня на детето и уикендът, гласи циркулярно писмо на Министерството на вътрешните работи.

За да се предотврати разпространението на коронавируса, няма да се провеждат големи събирания за отбелязване на националния празник, с изключение на официалната церемония по полагане на венци. Вместо това ще се проведат някои мероприятия и онлайн събития.

Всяка година на 23 април Турция отбелязва събирането на турското Велико народно събрание, проведено за първи път през 1920 г. Също така, всяка година в Деня на детето има различни събития на стадионите и по улиците в страната.

Заради увеличаващия се брой смъртни случаи в страната са в сила специални мерки за първите две седмици от свещения за мюсюлманите месец Рамадан.

Полицейският час в делнични дни вече започва в 19:00 часа и продължава до 05:00 ч. Забранени са междуградските пътувания, освен при спешни случаи. Полицейският час през уикенда продължава и във високорисковите градове.

Кафенетата и ресторантите предлагат само услуги за доставка и вземане на храна и напитки за вкъщи, а сватбените зали, спортните центрове и игровите зали ще останат затворени до края на Рамадан.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови