ISIS разпространи още едно видео с екзекуция на британец

"Ислямската държава" е екзекутирала още един британец - хуманитарният работник Алан Хенинг., съобщава "Ройтерс".

Както в предни случаи ISIS отново разпространи видео от случващото се. В него се показва британския хуманитарен работник, който се представя.

Хенинг казва, че "заради решението на нашия парламент да атакува "Ислямската държава", аз, като член на британското общество, сега ще платя цената за това решение".

Цитиран от "Ройтерс" британският премиер Дейвид Камерън заявява: "Бруталното убийство на Алън Хенинг от Ислямска държава показва колко варварски и хладнокръвни са тези терористи. Мислите ми и молитвите ми са със съпругата на Хенинг - Барбара, техните деца и всички, които са го обичали".

Това е четвъртата екзекуция на млад мъж. На 14 септември бойци от "Ислямска държава" разпространиха в интернет видеоклип, който показа обезглавяването на британеца Дейвид Хейнс. Преди това джихадистите обезглавиха и двама американски журналисти - Джеймс Фоули и Стивън Сотлоф.

В края на видеото джихадистите показват следващата жертва на своята жестокост - американецът Питър Касиг.

Говорителката на Съвета за национална сигурност на САЩ Кейтлин Хейдън потвърди, че американецът Питър Касиг е заложник на "Ислямската държава".

За неговото задържане също става известно от запис, който показва 26-годишния Питър Касиг от Индианаполис, коленичил до маскиран човек. Той предупреждава, че Касиг ще е следващият екзекутиран след Хенинг.

Касиг е бивш рейнджър от американската армия, заявиха пред медиите неговите родители и уточниха, че техният син заминал за Близкия изток, за да помага на бежанци от войната. Родителите разказват, че Касиг работел за хуманитарната организация SERA, когато бил отвлечен на 1 октомври 2013 година на път за Дейр аз Зур в Източна Сирия. Приел исляма и името Абдул-Рахман.

Според военното му досие Касиг се записал в армията през 2004 година, станал рейнджър от пехотата, служил в полк за специални операции, преминал обучение във Форт Бенинг през 2006 година и служил в Ирак от април до юли 2007 година. Уволнен е по медицински причини с чин редник първи клас през септември 2007 година.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови