Аплодираха Кристалина на изпита в Брюксел

Кристалина Георгиева показа уверност и добра подготовка на изпита за заместник-председател на Европейската комисия. Евродепутатите имаха възможност да зададат на Георгиева 45 въпроса от ресорите „Бюджет“ и „Човешки ресурси“.

По време на изслушването българката не веднъж получи комплименти за добрата репутация, която има благодарение на усърдната си работа. След някои от отговорите Георгиева получаваше шумни, положителни реакции.

“Поздравявам българите, че излъчиха наистина независим кандидат за еврокомисар, познаващ истинския живот", каза Индрек Таранд, представител на „Зелените“.

„Много е важно да показваме на хората, какво е Европейският съюз и какво прави, как функционира. В нашата столица имаме метро, благодарение на различни програми от ЕС. Хората трябва да знаят, трябва да има прозрачност на действията.“, допълни Георгиева.

Представителите на комисиите по „Бюджет“, по „Бюджетен контрол“ и по „Правни въпроси“ са постигнали съгласие да дадат положителна оценка за нейното представяне. Това становище ще бъде официално заявено на 9 октомври, когато категорично ще бъдат обявени всички еврокомисари.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови