Препитват Кристалина за еврокомисар

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

В Европейския парламент в Брюксел днес започват изслушванията на кандидатите за комисари в комисията на Жан-Клод Юнкер. Всеки от 27-те номинирани ще трябва да се яви пред една или повече парламентарни комисии, чиято дейност е пряко свързана с бъдещия му ресор, и в продължение на 3 часа да даде отговори на поне 45 въпроса.

 

Те са разпределени между различните комисии и отделните политически групи според числеността им. 

В четвъртък българският кандидат за еврокомисар Кристалина Георгиева, ще се яви пред три комисии – по „Бюджети“, „Бюджетен контрол“, и „Правни въпроси“.

Парламентарните комисии ще трябва да преценят дали кандидатите за бъдещи еврокомисари отговорят на изискванията. В случай че номинираните не преминат успешно изпита, ще бъдат насрочени нови изслушвания.

На 22 октомври на пленарната си сесия в Страсбург ЕП ще приеме или отхвърли предложените кандидати. Ако гласуването премине успешно, новата ЕК ще встъпи в длъжност от 1 ноември.

Изслушванията на всеки от кандидатите ще продължават поне по три часа и ще бъдат предавани на живо в интернет. Официалната оценка от резултатите от положените изпити ще бъде съобщена на 9 октомври

Добавете коментар


Защитен код
Обнови