Колко струва на море в Гърция

В Гърция в хотел на Халкидики например в пика на сезона през юли 7 нощувки със закуски и вечери за четирима излизат около 4 000 лева, като цените са за тризвезден хотел. 

Близо 1000 лева по-евтино ще ви излезе същата оферта, но ако решите да почивате през юни. Оферти вече има и за късното лято, което е предпочитано от българите заради доста по-ниските цени тогава в Гърция, когато времето все още става за плаж. За началото на септември например за две нощувки за трима в студио цената е около 360 лева, в края на месеца и началото на октомври пада на 240 лева.

Доста по-ниски са цените, ако решите да посетите съседката за 24 май. Тогава може да намерите хотели и по 220 лева на човек със закуска на о. Тасос в двузвезден хотел. За 5-звезден хотел за Великден пък пакетът на човек за три нощувки с включени закуски и вечери е 535 лева.

Много българи предпочитат да наемат квартира или цяла къща в по-малките градчета по крайбрежието на Гърция. Там цените варират в зависимост от близостта до плажа, обзавеждането и местоположението. За 24 май офертите вървят от 140 до 210 евро за четири нощувки за четирима. В пика на сезона - средата на юли, цената скача на 400-500 евро отново за 4 нощувки.

Доста повече ще струва тази година зареждането на колата на бензиностанция в Гърция. В последните дни цените на бензина и дизела там непрекъснато се покачват, като прогнозите са увеличението да продължи и през следващите месеци. 

На всички бензиностанции в Гърция литър бензин вече струва около 2 евро, а дизелът - 1,80 евро. Още по-скъпи са горивата на островите, където бензинът вече достига 2,20 евро за литър. За сравнение у нас бензинът и дизелът в момента са на една цена около 2,70 лева за литър, като през лятото на миналата година бензинът беше стигнал 3,40 лева за литър.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови