Нова мода - соларни панели на балкони

Над 400 000 соларни панела са поставени на балкони в Германия. Само през първото тримесечие на текущата година са монтирани 50 000 броя.

Експерти обясняват този бум с "много силна соларна култура" от страна на германците.

"Coлapнитe бaлĸoни" ca чacт oт ycилиятa зa eнepгиeн пpexoд в цялa Eвpoпa, ĸoмeнтиpa Ян Oзeнбepг, пoлитичecĸи cъвeтниĸ в acoциaциятa ЅоlаrРоwеr Еurоре.

Разликата между соларните системи на балоните и тези поставени на покривите на сградите е, че първите са много по-малка система. Технологията е един или максимум два панела, които са включени в електрически контакт и произвеждат близо 10% от енергията на покривните системи.

Във ФРГ има близо 200 мегавата инсталиран капацитет от слънчева енергия от балкони.

Предимствата на соларните панели на балкона за клиента са, че системата се монтира и поддържа много по-лесно. Комплексите могат да бъдат купени онлайн и да се монтират без да се ползват услугите на електротехник, който да ги настройва. При соларните системи за покриви се изисква те да бъдат монтирани от сертифицирани специалисти, с цел избягване на рискове от пожар и повреда.

Панелите се поставят върху монтажната конструкция. Закрепват се с кабели към инвертор, а електричеството идва в дома чрез обикновен щепсел.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови