Шопинг туризъм: 30 000 българи атакуваха Одрин 

Търговците смъкнаха цените и само за едно денонощие в Одрин пристигнаха около 30 хиляди туристи от България през различните гранични пунктове въпреки дъжда.

Това пише местното издание „Едирне хабер“ за традиционния пазарен петък – 24 май, цитирано от 24rodopi.com;

Причината за шопинг нашествието е в цените на стоките, уверяват търговци. Заради огромната инфлация в Турция през последните месеци е имало поскъпване на почти всичко, което се купува от комшиите. Това определено се е разчуло и нашенци са спрели потребителските си намерения.

Местното издание потвърждава, че само ден преди петък, който е пазарен ден в Одрин, в града е нямало туристи за покупки и търговците играеха табла пред дюкяните си.

„Пазарите отново се напълниха с гърци и българи. Растящите цени заради инфлацията отдръпнаха комшиите през последните месеци, но те се върнаха след като търговците заложиха на намаленията, някои от които достигат до 50 процента“, посочва медията.

„Българинът купува всичко – от панталон до тениска, и всякаква храна. Интересува се само от цените. Затова ги намалихме, те вече са привлекателни както преди“, твърди търговецът Айфер Йълмаз.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови