Русия разследва фалитите на 7 туроператора

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Московската прокуратура започна разследване за измами на фалирали руски турооператори и обвини един от тях - „Лабиринт”, в присвояване на 100 милиона рубли. 

 

Следствената комисия на Русия е започнала углавно разследване за измама и срещу други фалирали туроператори. Обект на разследването са освен  „Лабиринт” и компаниите „РВ Мир”, „Идеал-тур”, „Нева” и „Експо-тур”. 

Заради фалита на „Лабиринт” десетки хиляди туристи, намиращи се в чуждестранни курорти, изпаднаха в безизходна ситуация. 

Представителите на „Лабиринт” не възнамеряват да изпълнят задълженията си и не са превели дължимите суми на въздушния превозвач „Оренбургски авиолинии”. 

В същото време те са присвоили получените от гражданите пари в размер на не по-малко от 100 милиона рубли и са ги използвали както сметнат за добре, обясниха от прокуратурата в Москва. 

Започват проверки и за преустановяването на дейността и на още две туристически компании - „Интаер” и „Нордик Стар”. 

 От началото на лятото досега седем руски туристически агенции обявиха невъзможност да изпълняват задълженията си пред клиентите си. Закритите компании са „Нева”, „РВ Мир”, „Експо-тур”, „Идеал-тур”, „Лабиринт”, „ИнтАер” и „Нордик Стар”. Най-много са потърпевшите от фалита на компанията „Лабиринт”, която е изпратила в чужбина близо 65 хиляди души. 

 

 

 

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови