Регистрирате домейн и си купувате чорапи с биткойни

Дигиталните валути набират все по-голяма популярност на фона на компрометираните в последните години парични политики на много от централните банки.

Парадът несъмнено се води от биткойна, който закрепи позиции около 700 долара за брой в последните дни.

Можете да се регистрирате домейн, да заплатите уеб-хостинг услуги и да си отворите профил в сайтове за запознанства с биткойни. От алтернативно средство дигиталната валута постепенно се превръща в нещо традиционно. Наскоро чухме и за продадена кола Tesla Model S в Калифорния.

Това обаче ще ви изненада – можете да си купите чифт чорапи от алпака. Направени са от 78% чиста вълна от алпака, 20% найлон и 2% ликра. Чифтът струва 20 долара, като с един биткойн можете да си купите наистина доста броя.

Криптовалутата позволява на потребителите да извършват онлайн плащания за най-различни услуги и стоки. В момента в обращение има около 12,15 млн. броя.

Водещо началото си от края на 2008 г., алтернативното парично средство първоначално приковаваше вниманието предимно на по-свободомислещите хора и тези, чиито занимания са тясно специализирани в компютрите.

В последните месеци биткойнът набра скорост, поскъпвайки дори над 1 000 долара за брой в края на ноември. Това подтикна редица търговци на дребно и едро да се замислят за ползите от приемането на разплащания с биткойни.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови