Агресивни протестъри и безпомощна полиция затвориха път за час и половина

Час и половина агресивни протестъри бяха затворили пътя към созополското село Атия.

Над 50 автомобила стояха в капана на кръстовището, като изборът им бе да минат през Отманли по шосе през дупки и кратери.

Протестът бе срещу депото за опасни отпадъци, което се строи на 200 метра от последните къщи на селото.

Пътят бе затворен в 10.00 ч и отворен в 11.30 ч, след като стана ясно, че екоминистърът Нено Димов ги чака на площадката на депото. 

За час и половина ексцесиите бяха като при футболен мач с безчинства на ултраси. Бяха блъскани , удряни и ритани автомобилите, чиито шофьори  настояваха да преминат блокадата. Заплахи за бой, саморазправа и псувни се носеха наред със скандиранията „Природа за Атия“.

Разрешението за протеста бе за 1 час – от 10.00 до 11.00 ч, като автомобили да се пропускат переодично. По-точно указанието бе – да се пропускат колите, като се съберат повече от 5.

Събрани бяха повече от 50 и то само защото останалите се отказваха и търсеха обиколни маршрути. В противен случай щеше да е блокада от поне 100 автомобила, половината от тях в лявата лента на пътя Бургас – Созопол.

Помолени да се намесят полицаи вдигаха рамене и обясняваха, че са командировани от вътрешността на страната и не знаят какви са правилата на протеста.

След две сигнала до 112, от там пък обясниха, че на място има поне 10 полицая и да се обърнем към тях.

Да, така беше. С функцията на чучела с униформи.

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА!

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови